Najava i opis – Zagreb 5×5

Run & Trek prva specijalizirana trgovina za trčanje od ove godine pokreće novo natjecanje pod nazivom Zagreb 5×5. Zagreb 5×5 sastoji se od pet jedinstvenih cestovnih atletskih utrka na 5km na različitim lokacijama u Zagrebu i svaka utrka ima poseban naziv i poseban „image“. Rezultati pojedinaca se boduju i zbrajaju te na kraju serijala imamo i najbolje u apsolutnim i dobnim kategorijama. Na svakoj utrci nagrađuju se najbolji muškarci i žene po apsolutnom plasmanu, a na kraju natjecanja po aspolutnom plasmanu i po dobnim kategorijama. Na kraju natjecanja, na velikom finalu u rujnu na utrci oko Centra Kaptol gdje se Run & Trek trgovina i nalazi, predviđena je velika tombola za sve koji su sudjelovali u natjecanju.

winterclassicPrva u nizu utrka je Zagreb Winter Classic – 25. siječnja 2015., nedjelja u 10:00 sati. Mjesto održavanja je Trg Franje Tuđmana/Trg Francuske republike. Prijave su preko Interneta otvorene do 23.01.2015. u 16:00h, a nakon toga se prijave mogu izvršiti direktno u Run & Treku do subote, 24.01.2015. u 21:00h. Iznos kotizacije za Zagreb Winter Classic je 30,00kn i može se uplatiti Internetom, u Run & Trek trgovini ili na licu mjesta neposredno prije utrke.

Svi sudionici Zagreb 5×5 2015. godine dobivaju člansku iskaznicu Run & Trek s kojom ostvaruju popust od 5% na gotovinsko plaćanje u Run & Trek prodavaonici na kompletan asortiman, uključujući i robu na sniženju i akcijama. Popust se odnosi na cijelu 2015. godinu i vrijedi nakon što natjecatelj istrči jednu od utrka iz serijala Zagreb 5×5. Iskaznice će se moći podići u Run & Trek trgovini 30 dana nakon istrčane utrke i svaka iskaznica je personalizirana i neprenosiva s imenom i prezimenom natjecetalja.

Propozicije, bodovanje i nagrade

Zagreb 5×5 sastoji se od pet utrka i za ukupan plasman boduju se najbolja 4 rezultata po ostvarenom plasmanu. Jednak se sustav bodovanja primjenjuje za apsolutni poredak i za poredak po dobnim kategorijama. Na svakoj utrci proglašavaju se i nagrađuju najbolji u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji neposredno po završetku utrke.

Najbolji u ukupnom poretku Zagreb 5×5 u apsolutnim muškim i ženskim kategorijama te po dobnim skupinama proglašavaju se neposredno po završetku 5. utrke – 12.rujna 2015. Za ukupni plasman predviđene su nagrade u apsolutnim i dobnim kategorijama.

Prijave na sve utrke su slobodne, broj natjecatelja na pojedinim utrkama je ograničen ovisno o profilu staze, a svi natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost.

Tablica1Winter

tablica2

Kalendar natjecanja

Datum Dan Lokacija
25.01.2015. Nedjelja Zagreb Zapad
15.03.2015. Nedjelja Zagreb Istok
24.05.2015. Nedjelja Zagreb Centar
04.07.2015. Subota Novi Zagreb
12.09.2015. Subota Zagreb Sjever

Prijave i rezultati

Sve prijave obavljaju se preko portala www.stotinka.hr ili u Run & Trek trgovini. Rezultati pojedinačnih utrka bit će objavljeni neposredno po završetku svake utrke na www.stotinka.hr . Ukupni poredak po bodovima pratite ovdje.