Kutina – Voloder

Tradicionalna utrka Kutina – Voloder održat će se i ove godine sredinom rujna. Točnije, start utrke je 10. rujna u 10 sati iz centra Kutina, a trči se do 15 km udaljenog Volodera gdje sve sudionike čeka dobra zabava u sklopu manifestacije Voloderske jeseni koje su ove godine jubilarne 50-te, a sama utrka je uvertira u manifestaciju.

Zašto se utrka trči u sjećanje na Franju Mihalića? Franjo, ili kako su ga zvali, Jura, rodom je iz Moslavine, nedaleko Kutine, tu je trčao svoje prve kilometre. Zapamćen je po mnogobrojnim uspjesima, od kojih je svakako najznačajniji – srebrna olimpijska medalja na OI u Melbourneu 1956. godine.

Staza utrke dužine je 15 kilometara, službeno je izmjerena i verificirana od strane HAS-a i boduje se za sve tri lige cestovnog trčanja u RH. Utrka na 15 kilometara izvrstan je test za sve koji pripremaju jesenski polumaraton u Varaždinu ili Zagrebu.

Prijave za utrku su u tijeku, a valja napomenuti da će biti organiziran i prijevoz autobusom iz Zagreba i natrag, pa se prijavite na vrijeme (telefon prijava za autobus: 099/682 4472)!

 

20160911-10_09_43-img_5716

 

*tekst i foto: 3sporta.com – http://3sporta.com/mjesec-dana-do-utrke-kutina-voloder-2/